Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 2, 2009

Renholdelse af havbrugsnet

- Afprøvning af et alternativ til kobber

Resumé
Der er afprøvet et alternativ til den traditionelle kobberimprægnering af havbrugsnet. Net Coating er en plastagtig coating, der skulle reducere mulighederne for at begroningen kan sidde fast og give dykkere mulighed for at spule nettene rene i vandet. Der er afprøvet 19 net fordelt på fem lokaliteter i Danmark. Net Coating kan ikke leve op til de krav, havbrugene stiller til en imprægnering, da den ikke afviser begroning godt nok. Den er derfor ikke et alternativ til den traditionelle imprægnering, der bliver brugt.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [66 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [92 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Marts 2009, © Miljøstyrelsen.