Miljøprojekt nr. 1290, 2009

Ftalater i afgiftsbelagte produkter

Resumé
Undersøgelsen omfatter kun ftalater i afgiftebelagte PVC-produkter efter lov om afgift af PVC og ftalater, og peger på, at ftalater der er klassificeret som farlige for forplantningsevnen DEHP, BBP og DBP i vidt omfang er erstattet med ikke-klassificerede ftalater, fx DINP og DIDP.

For de fleste af de undersøgte varegrupper vurderes det, at DEHP stadig findes i importerede varer. Det samlede forbrug af klassificerede ftalater for de undersøgte varegrupper vurderes til ca. 700 - 2000 tons, svarende til ca. 18-52 % af forbruget.

Der er ikke peget på tekniske problemer ved at undvære de klassificerede ftalater. Den vigtigste årsag til forsat brug af f.eks. DEHP synes klart at være prisen.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [68 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [123 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Maj 2009, © Miljøstyrelsen.