Miljøprojekt nr. 1294, 2009

Erfaringsopsamling for reduktiv deklorering som afværgeteknologi i moræneler

Resumé
Der har de seneste år været iværksat flere pilot- og fuldskalaoprensninger med anaerob reduktiv deklorering i moræneler. Oprensning i lavpermeable aflejringer er kompliceret, da spredningen af elektrondonor og bakterier, og dermed kontakten med forureningen, er begrænset af den lave permeabilitet. I dette projekt er eksisterende viden og erfaringer med in situ anaerob deklorering i moræneler i Danmark indsamlet.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [456 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [9.819 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Lęs opsummeringsrapport i PDF-format

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 August 2009, © Miljøstyrelsen.