Miljøprojekter nr.51,  1983

Karup Å-undersøgelsen

Undersøgelse af landbrugsvandingens hydrologiske
følgevirkninger i oplandet til Karup Å opstrøms Hagebro : 2 bd

Resumé
Karup Å opstrøms Hagebro var særlig egnet til en nærmere undersøgelse af landbrugsvandingens hydrologiske følger, idet der under "Den internatinale hydrologiske Dekade" (1965-74) i dette område blev tilvejebragt et omfattende datamateriale. Dette materiale udgør hovedgrundlaget for Karup å-modellen sammen med oplysninger fra markvandinganlæggene på de ca. 30% af det dyrkede areal, der for tiden kan vandes. Med Karup å-modellen beregnes markvandingens konsekvenser for grundvandsstand og vandføring i vandløb. Ved undersøgelsen er der lagt vægt på, at der foreligger veldokumenterede edb-programmer med brugervejledninger. Herved er opnået, at Karup å-modellen kan indgå som aktivt redskab i administrationen af vandressourcen. Resultatet af undersøgelsen må anses for et væsentligt bidrag til forståelsen af de dele af vandkredsløbet, der er nødvendige for
en mere præcis administration af vandressourcen og den hermed
forbundne afvejning af interesser.

Publikationen kan kun læses i PDF-format og er delt på grundet filernes størrelde: Hovedrapporten (14,3 Mb)
                 Bilag (5 Mb)

PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv. Programmet (5,6 Mbyte) kan desuden downloades gratis fra Miljøstyrelsens server.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.