Samfundsøkonomiske omkostningsvurderinger ved                            anvendelsesreguleringer på kemikalieområdet

1. Indledning

Formål
Anvendelse af analysens resultater
Arbejdsprocessen, tidsterminer og involverede parter

Indledningen skal kort gøre rede for rapportens baggrund, formål og anvendelse. Afsnittet bør desuden indeholde en kort beskrivelse af arbejdsprocessen, der har ført frem til den endelige rapport, inklusive tidsterminer og involverede parter i selve analysen.

Bagvedliggende analyser og begivenheder

Her anføres, hvilke tidligere analyser af det givne kemikalie, der har ligget til grund for omkostningsanalysen. Specielt massestrøms- og substitutionsanalyser er væsentlige at have som baggrundsmateriale. En eventuel tidligere risikovurdering og virkemiddelanalyse medtages også.

Det anføres, hvis Danmark som følge af internationale forpligtelser har forpligtet sig til at lave rapporten.

Miljø- og sundhedseffekter

Her fokuseres på de miljø- og sundhedseffekter, det givne kemikalie har og som eventuelt er blevet kortlagt i de tidligere analyser.

Udenlandske erfaringer

Hvis andre lande, særligt inden for EU, tidligere har lavet lignende omkostningsanalyser, bør det nævnes her. Det nævnes også, om de udenlandske erfaringer har bidraget til analysearbejdet som datakilde, referencegrundlag eller lignende.

Formål

Det anføres, hvad projektets formål er. Det vil sige en analyse af de økonomiske omkostninger ved en anvendelsesbegrænsning af et specifikt kemikalie eller en specifik gruppe af kemikalier.

Anvendelse af analysens resultater

Her anføres det, hvordan resultaterne af analysen tænkes anvendt og af hvem. Ofte vil det være Miljøstyrelsen eller andre offentlige myndigheder, der anvender resultaterne, men også arbejdsgiverforeninger, lønmodtagerorganisationer eller brancheorganisationer kan have en interesse i resultaterne.

Arbejdsprocessen, tidsterminer og involverede parter

Det specificeres, hvem der har initieret analysen (klienten). Ud over klienten anføres, hvem der har været involveret i selve analysearbejdet. Det inkluderer følgegruppen, forfatterne bag rapporten og eventuelle andre involverede. Desuden gives en kort beskrivelse af, hvordan samspillet mellem klient, følgegruppe og konsulenter/forfattere har været organiseret.