Forord
|
Sammenfatning og konklusioner
|
Summary and conclusions
|
1 Baggrund
|
| 2 Valgte måleparametre |
| 2.1 |
Generelle
mikrobiologiske parametre |
| 2.2 |
Indikatororganismer |
| 2.3 |
Specifikke patogener |
| 2.3.1 |
Campylobacter |
| 2.3.2 |
Salmonella |
| 2.3.3 |
Cryptosporidier |
| 2.3.4 |
Giardia
|
| 3 De undersøgte vandværker |
| 3.1 |
Vandbehandling |
| 3.2 |
Vandværkerne |
| 3.2.1 |
Dolmer
Enge vandværk, Grenå Kommune |
| 3.2.2 |
Havdal
vandværk, Grenaa Kommune |
| 3.2.3 |
Holmstrupværket,
Århus Kommunale Værker |
| 3.2.4 |
Hvidovre
kommunale vandforsyning |
| 3.2.5 |
Kingosvej
vandværk, Nykøbing-Rørvig Kommune |
| 3.2.6 |
Mørkskov
vandværk, Vordingborg kommunale Værker |
| 3.2.7 |
Mårslet Vandværk |
| 3.2.8 |
Odense
Vandselskab - Hovedværket |
| 3.2.9 |
Privat
vandværk, Sydsjælland |
| 3.2.10 |
Regnemark
Vandværk, Københavns Vand, |
| 3.2.11 |
Stenholt
vandværk, Hillerød Kommunes Vandværk |
| 3.2.12 |
Vissegård
vandværk, Aalborg Kommunes Vandforsyning
|
| 4 Prøvetagning og analysemetoder |
| 4.1 |
Prøvetagning |
| 4.1.1 |
Udtagne prøver |
| 4.1.2 |
Prøvetagningsprocedure |
| 4.2 |
Analyser |
| 4.2.1 |
Udseende, lugt og smag |
| 4.2.2 |
Kimtalsbestemmelse |
| 4.2.3 |
Coliforme
og Termotolerante coliforme bakterier |
| 4.2.4 |
Campylobacter
jejuni / coli |
| 4.2.5 |
Salmonella |
| 4.2.6 |
Cryptosporidium og
Giardia
|
| 5 Resultater og diskussion |
| 5.1 |
Vandbehandling |
| 5.2 |
Vandkemi |
| 5.3 |
Temperatur og
visuel inspektion |
| 5.4 |
Generel mikrobiel
kvalitet |
| 5.4.1 |
Grundvand |
| 5.4.2 |
Overfladevand |
| 5.5 |
Forekomst af
indikatororganismer |
| 5.5.1 |
Grundvand |
| 5.5.2 |
Overfladevand |
| 5.6 |
Forekomst af
specifikke patogener |
| 5.6.1 |
Campylobacter jejuni
/coli |
| 5.6.2 |
Salmonella |
| 5.6.3 |
Giardia |
| 5.6.4 |
Cryptosporidium parvum
|
6 Konklusion
|
7 Referencer
|
Appendix A: Data fra
rutineanalyser
|
| Appendix B: Rådata |