Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af produkter til brug ved ømhed og skader efter sport m.m

Forord

Projektet ”Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af produkter til brug ved ømhed og skader efter sport m.m.” er udført i perioden april 2005 til december 2005.

Rapporten beskriver resultaterne af projektet, herunder kortlægning af produkter og forbrug, samt kemiske analyser og sundhedsmæssig vurdering af en række udvalgte produkter.

I projektet er kortlagt, hvilke produkter der findes på det danske marked inden for kategorien produkter til brug ved ømhed og skader efter sport m.m., samt endvidere kortlagt, hvilke kemiske indholdsstoffer der ifølge deklaration på produkterne er anvendt i produkterne. Herefter er fulgt en screeningsfase for problematiske stoffer i en række udvalgte produkter – igen efterfulgt af kvantitative analyser af udvalgte stoffer. Endelig er der gennemført en sundhedsmæssig vurdering af en række problematiske stoffer.

Projektet er gennemført af Teknologisk Institut med laboratorieleder Paul Lyck Hansen som projektleder og ansvarlig for laboratorieanalyserne.

Cand.arch. Kathe Tønning har været ansvarlig for kortlægningen, og den sundhedsmæssige vurdering er gennemført af akademiingeniør Kirsten Pommer og lic.techn. Bjørn Malmgren-Hansen. Derudover har cand.scient. Ole Christian Hansen og cand.scient. Mikael Poulsen bidraget i form af kvalitetssikring af projektet.

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsen.

Projektet blev fulgt af en følgegruppe med følgende personer:

Anette Ejersted, Miljøstyrelsen (formand for følgegruppen)

Dorit Skals, Miljøstyrelsen

Paul Lyck Hansen, Teknologisk institut

Kathe Tønning, Teknologisk Institut.

 



Version 1.0 December 2006, © Miljøstyrelsen.