[Forside] [Indhold] [Tilbage] [Udskriftsvejledning]

Mikrobiologiske bekæmpelsesmidler og toksiske metabolitter

 

 

Tabel 6.5. Overlevelse af Trichoderma harzianum i fyllosfæren og på frugt og grønsager

Table 6.5. Survival of Trichoderma harzianum in the phyllosphere and on fruits and vegetables.

 
 
Type
Forsøgsbetingelser  
Planteart
Dage efter
inokulering
Overlevelse
cfu
Reference
Temp. RH
Overlevelse på blade            
Væksthus 20°C 60-80% Tomat 0 9 x 103 - 9 x 104 cfu/cm2(1) Migheli et al., 1994
3 2 x 103 - 3 x 104 cfu/cm2  
7 3 x 102 - 3 x 103 cfu/cm2  
14 4 x 101 - 1 x 103 cfu/cm2  
Væksthus 25°C høj Græs 0 1 x 105 cfu/0.05 g Lo et al.,1997 a
7 3 x 105 cfu/0.05 g  
Væksthus 15-25°C >95% Tomat,Peber 0 5 x 103 cfu/mm2 blad Elad & Kirschner, 1993
7-10 4-17 x 102 cfu/mm2 blad  
15-25°C <85% 0 5 x 103 cfu/mm2 blad  
7-10 0.2-2.5 x 102 cfu/mm2 blad  
Markfsg. - - Ruscus 0 1.4 x 106 cfu/fyllocladie Elad & Kirschner, 1992
8-9 2.5 x 104 cfu/fyllocladie  
Markfsg.     Vin 0 5 x 103 cfu/g Latorre et al., 1997
14 1 x 102 cfu/g  
28 3 x 101 cfu/g  
 
Frugt og grønsager            
Væksthus - - Agurk 0 4.0 x 104 cfu/frugt Elad et al., 1993
28 1.6 x 102 cfu/frugt  
Markfsg.     Druer 0 9 x 101 cfu/g Latorre et al., 1997
21 » 1 cfu/g  
0 5 x 103 cfu/g  
19 1 x 102 cfu/g  
Lagerfsg. 2±2°C   Gulerod 0 103 cfu/cm2 Tronsmo, 1989
140-250 detekteret  

(1) Overlevelse af 5 T.harzianum isolater