[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Drejebog for vækstgruppe om miljøledelse for tekstilindustrien

Forord

Denne "Drejebog for vækstgrupper i miljøledelse" er et led i projektet "Miljøledelse i tekstilindustrien"1, som med deltagelse af 7 tekstilvirksomheder er gennemført i 1997-99 af COWI og Dansk Kvalitets Rådgivning i samarbejde med brancheforeningen Dansk Textil og Beklædning (DTB), BST Midtjylland og DTI. Projektet er medfinansieret af Miljøstyrelsen og Erhvervsfremme Styrelsen.

Drejebogen er udarbejdet som støtte til en vækstgruppe i miljøledelse. En vækstgruppe er en slags studiekreds med deltagelse af 5-10 virksomheder. I løbet af et antal seminarer med mellemliggende projektarbejde, gennemføres et ledelsesprojekt, her miljøledelse, i hver virksomhed.

Drejebogen indeholder programmer for seminarer, foredrag (indlæg) og øvelser. I den elektroniske version er endvidere inkluderet referater fra seminarerne i den første vækstgruppe (disse er nummereret 1-7, da 1. seminar i den første vækstgruppe blev kaldt nr. 0 og ikke blev refereret).

I dette projekt gennemførtes vækstgruppen med denne drejebog i version 0. Under vækstgruppen blev håndbogen løbende opdateret så denne version 1 er et resultat af erfaringerne fra de afholdte seminarer og det mellemliggende projektarbejde.

Ud over undervisningsmaterialet i drejebogen er der også udgivet en "Håndbog i miljøledelse for tekstilindustrien". Denne håndbog bør benyttes som kompendium i forbindelse med seminarerne, da der er fuld overensstemmelse mellem det stof, der gennemgås på seminarerne og håndbogens.

Håndbogen dækker de væsentligste emner ved opbygning og indførelse af et miljøledelsessystem, men bør suppleres med andre kilder til de praktiske færdigheder. På seminarerne i vækstgruppen får deltagerne gennem en række øvelser netop praktisk erfaring med værktøjerne og problemstillingerne ved miljøledelse.


1 Projektets officielle navn er "EMAS miljøledelseshåndbøger til textil- og beklædningsvirksomheder"


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]