Miljų, teknologi og innovation

Figur 3.5. Oversigt over igangværende fødevareorienterede forskningspr ogrammer der indeholder miljøteknologiske komponenter Forskningsindsats Arealanvendelse – Jordbrugeren som landskabsforvalter O Veterinær miljøforskning o O Landdistrikternes økonomi og udvikling Fremtidens husdyrproduktion med høj produkt- og miljøkvalitet O Udvikling af fremtidens kulturplanter O Forøget anvendelse af fornybare ressourcer til industrielle non-food formål O Alternativer til antibiotiske vækstfremmere i husdyrbruget O Bæredygtig håndtering og udnyttelse af husdyrgødning O Harmoniproblemer og præcisionsdyrkning i jordbruget · Forskningsprofessorat i økologisk planteproduktion · Plantekvalitet og produktionspotentiale af højværdiafgrøder · Tværfaglig husdyrforskning (·) Bioteknologi i fødevareforskningen · · Økologisk fødevareforskningsprogram (FØJO II) · · Fødevareteknologi, sikkerhed og kvalitet · Jordbruget i et ressourcemæssigt helhedsperspektiv (·) (·) Bioteknologi og anvendt plantegenetik i planteforædlingen (·) Bæredygtig teknologi i jordbruget (·) (·) (·) Sygdomme hos opdrætsfisk o Fiskeribiologi og fiskeriforvaltning · Grundlagsskabende forskning i fiskeri og akvakultur · · · Fremme af økologisk akvakulturproduktion · · Bestandsvurdering og kvalitetsorienteret udnyttelse af fiskeressourcen · o = program der afsluttes i 2002. (·) = nyt program hvor endelig sammensætning ikke kendes.