Figur 1. Nogle koncentrationsintervaller for pesticider, som er påvist forskellige steder i miljøet i Nordeuropa. Koncentrationerne er angivet i g L-1, mg L-1 og µg L-1 og omfatter langt de fleste påvisninger. Tallene for vandmiljøer og afgrøder stammer fra moniteringer og for jord fra beregninger baseret på de udbragte mængder. Grænseværdi: 0,1 µg L-1 i drikkevand og mellem 0,05 og 3 mg kg-1 i vegetabilske fødevarer (1 g = 1.000 mg = 1.000.000 µg) (Helweg et al., 1998).

Figur 1.   Nogle koncentrationsintervaller for pesticider, som er påvist forskellige steder i miljøet i Nordeuropa. Koncentrationerne er angivet i g L-1, mg L-1 og µg L-1 og omfatter langt de fleste påvisninger. Tallene for vandmiljøer og afgrøder stammer fra moniteringer og for jord fra beregninger baseret på de udbragte mængder. Grænseværdi: 0,1 µg L-1 i drikkevand og mellem 0,05 og 3 mg kg-1 i vegetabilske fødevarer (1 g = 1.000 mg = 1.000.000 µg) (Helweg et al., 1998).