Dampoprensning af klorerede opløsningsmidler på tidligere industrigrund i Hedehusene

5 Økonomi

I 1994 blev der udarbejdet en historisk redegørelse der i 1996 blev fulgt op af en registreringsundersøgelse. I 1998 blev der gennemført en omfattende undersøgelse og udarbejdet et skitseprojekt for oprensning på Industrivej og Teglstenen.

En tidsplan for hele projektet, fra den historiske redegørelse til nærværende rapport er angivet i bilag A.

Københavns Amts omkostninger til undersøgelser inden igangsætning af planlægningen til dampoprensning beløber sig til ca. kr. 840.000,-.

I tabel 5.1 er angivet omkostningerne til dampoprensningen fra den første test til der er retableret og afrapporteret.

Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Tabel 5.1 Den samlede økonomi for oprensningen af Industrivej og Teglstenen, fordelt rådgivning og entreprenør (herunder forbrugsomkostninger)‘‘
Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Tabel 5.1 Den samlede økonomi for oprensningen af Industrivej og Teglstenen, fordelt rådgivning og entreprenør (herunder forbrugsomkostninger)‘‘

Udover omkostningerne vist i tabel 5.1 skal Københavns Amt afholde udgifter til driften af det primære anlæg til oppumpning af grundvand fra kalkmagasinet i 10 – 15 år. Udgiften hertil vurderes at være kr. 250.000,-årligt.

Af de i tabel 5.1 viste omkostninger har Miljøstyrelsen dækket kr. 2,3 mill. kr. til etablering af moniteringsboringer, supplerende monitering og nærværende rapport.

De i tabel 5.1 viste omkostninger er alene de udgifter der er påført Københavns Amt og Miljøstyrelsen. Københavns Amts interne omkostninger beløber sig til et timeforbrug på ca. 3.000 timer.

Inden oprensning af område 1 og 2 blev erfaringerne fra område 3 mht. driftsudgifter vurderet. Ved at benytte endnu en dampproduktionsenhed således at driften kunne forkortes fra 6 – 7 måneder til 3,5 måneder kunne der spares mere end 1 mill. kr. hovedsaglig fordi den tid der foregår varmetab bliver formindsket.

Ved dampoprensningsprojektet i Hedehusene er der behandlet ca. 90.000 tons jord. Den gennemsnitlige pris pr. tons jord har været mindre end kr. 400,- pr tons.