Samfundsøkonomisk analyse af spildevandsafgiften

Bilag 3. Følgebrev

Siden slutningen af 1980'erne har myndighederne med en række tiltag søgt at begrænse virksomhedernes og renseanlæggenes udledninger af kvælstof, fosfor og organisk stof i spildevand. Miljøstyrelsen og Danmarks Miljøundersøgelser har indgået et samarbejde med det formål at se nærmere på effekterne af de tiltag, som er gennemført på området. Miljøstyrelsen er ansvarlig for evalueringen af udviklingen for de kommunale renseanlæg, mens Danmarks Miljøundersøgelser fokuserer på de industrielle egenudlederes tiltag.

Som led i evalueringen har vi brug for Deres hjælp og viden og vi vil derfor venligst bede Dem om at udfylde det medfølgende spørgeskema.

Spørgeskemaet udsendes til samtlige virksomheder, som har – eller har haft - direkte spildevandsudledning til recipienter efter 1995. Danmarks Miljøundersøgelser garanterer naturligvis de medvirkende virksomheder fuld anonymitet, ligesom de medvirkende virksomheder har mulighed for at få fuld indsigt i undersøgelsens resultater. Dansk Industri har været taget med på råd og støtter undersøgelsens gennemførelse.

Undersøgelsen vil bl.a. give et indblik i, hvilken effekt myndighedernes tiltag har haft på udledningerne af spildevand og hvor store omkostninger virksomhederne har haft i den forbindelse. Det er derfor vigtigt, at De bidrager med Deres viden på området. I erkendelse af at der ikke er tale om et helt lille spørgeskema, belønner vi besvarede spørgeskemaer med en flaske god vin.

Spørgeskemaet bedes venligst returneret senest tirsdag 16. oktober i vedlagte svarkuvert. En anden mulighed er at besvare en elektronisk version af skemaet; den kan tilsendes ved henvendelse til undertegnede.

Har De eventuelle spørgsmål, er De meget velkommen til at kontakte mig på tlf. 89 20 17 08 eller via apd@dmu.dk

Med venlig hilsen


Anders Branth Pedersen

Forskningsassistent, cand.scient.pol.

 



Version 1.0 November 2004, © Miljøstyrelsen.