Miljøprojekt nr. 1104, 2006

Analyse af Danmarks muligheder for at reducere emissionerne af NOx i 2010

Hovedrapport

Resumé
I henhold til Göteborg-protokollen og EU-direktivet om nationale emissionslofter skal Danmark overholde emissionslofter for SO2, VOC, NH3 og NOx i 2010. For de tre første forventes Danmark at kunne overholde loftet som følge af de reduktioner i emissionerne, der er sket gennem en årrække. Danmarks NOx-emission var 1990 282 tons/år, og det er forudsat, at der skal ske en reduktion på ca. 55% frem til 2010 svarende til en årlig emission på 127.000 tons. En arbejdsgruppe under Miljøstyrelsen har udarbejdet en teknisk/økonomisk analyse af Danmarks muligheder for at overholde emissionsloftet for NOx i 2010. Rapporten viser, at Danmark mangler at reducere NOx emissionen med 7000 tons for at overholde loftet i 2010. I rapporten er det beregnet, hvordan mankoen i 2010 kan fjernes mest omkostningseffektivt.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs bilagsrapporten "Samfundsøkonomisk analyse af NOx reduktion" her

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [283 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [694 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.