Miljøprojekt nr. 1315, 2010

Evaluering af pesticidindikatoren PestNaB

Resumé
PestNaB er udviklet som en indikator til beregning af ændringer i pesticiders miljøbelastning og ikke til at sige noget om, hvorvidt pesticider reelt forårsager effekter på naturen. Den omfatter i sin nuværende form hverken grundvand eller sundhed. Der er gennemført en evaluering af beregningsmetoder, følsomhed og usikkerhed, samt af datagrundlaget i PestNaB. Det konkluderes bl.a. at PestNaB er en indikator, der er baseret på accepterede principper for miljørisikovurdering af kemiske stoffer. Den kan dog være svær at fortolke for ikke-specialister, og kan ikke stå alene i forbindelse med fastlæggelse af pesticidpolitiske målsætninger og handlingsplaner eller overvågning af udviklingen af pesticidforbrug og naturbelastning. PestNaB kan umiddelbart anvendes som et redskab til analyse af betydningen af eventuelle tiltag til reduktion af pesticidernes akutte naturbelastning, idet parametrene kan ændres enkeltvis.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [209 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [930 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Januar 2010, © Miljøstyrelsen.