[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Rådets årsberetning 1997

1 Forord

Tilskud til projekter, der fremmer renere teknologi og genanvendelse, har nu igennem 10 år udgjort et vigtigt element i den forebyggende miljøindsats.

De juridiske rammer for at yde tilskud til projekter inden for renere teknologi, affald og genanvendelse, har i de seneste år været fastlagt i Miljøbeskyttelsesloven. De indholdsmæssige rammer har været fastlagt i Handlingsplan for renere teknologi 1993-97, Handlingsplan for affald og genanvendelse 1993-97 samt Program for rådgivning om miljøspørgsmål og arbejdsmiljø i mindre virksomheder 1994-97. Rådet vedrørende genanvendelse og mindre forurenende teknologi har afgjort hvilke projekter, der skulle ydes tilskud til og på hvilke betingelser, og Miljøstyrelsen har fungeret som sekretariat for Rådet.

1997 har således været det sidste år med de »gamle« rammer, og 1998 bliver året hvor nye juridiske og indholdsmæssige rammer skal bringes på plads, og arbejdet med den nye tilskudsordning for renere produkter m.v. begynder. Grundlaget for den nye tilskudsordning er beskrevet i udkast til Program for Renere Produkter m.v.

Det er med glæde, at jeg kan konstatere, at de efterhånden mange tilskudsmidler og projekter har bidraget til at fremme den ønskede udvikling. Jeg ser nu frem til, at den kommende tilskudsordning for renere produkter m.v. vil bidrage til at øge fokus på behovet for udvikling og afsætning af renere produkter i et livscyklusperspektiv fra vugge til grav.

Årsberetningen fra Rådet gennemgår i første omgang grundlaget for Rådets arbejde. Herefter beskrives en række af de konkrete initiativer, som er blevet iværksat i 1997, samt nogle af de væsentligste resultater af Rådets arbejde. Samlede oversigter over afgivne tilsagn og tilgængelige afrapporteringer fra gennemførte projekter findes i beretningens bilag.

Erik Lindegaard
Formand for Rådet

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]