[Forside] [Indhold [Næste]

Evaluering af Trafik- og Miljøpuljen 1992-1995
Hovedrapport

Forord

Denne rapport indholder resultaterne af en uvildig evaluering af Trafik- og Miljøpuljen, som PLS Consult gennemførte i forår og sommer 1998 i samarbejde med professor Bent Flyvbjerg, Aalborg Universitet. Evalueringsopgaven var udbudt i licitation af Miljøstyrelsen i juni 1997.

Evalueringsresultaterne er afrapporteret i nærværende rapport samt en bilagsrapport, som indeholder dybdegående casebeskrivelser for ti af de kommuner, der har modtaget støtte fra Trafik- og Miljøpuljen. De ti udvalgte casekommuner er Haderslev, Holbæk, Horsens, Odense, Silkeborg, Svendborg, Sønderborg, Vejle, Århus samt Aalborg.

Evalueringen er blevet fulgt af en følgegruppe, hvor Miljøstyrelsen, Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen, Danmarks Miljøundersøgelser, Trafikministeriet, Vejdirektoratet, Landplanafdelingen samt Transportrådet har været repræsenteret. Følgegruppen takkes for at have bidraget til at skabe en konstruktiv debat af de resultater, som gruppen løbende er blevet præsenteret for.

Endvidere takkes alle projektledere i de støttede kommuner for deres besvarelser af spørgeskemaer. Ligeledes takkes de personer, der har deltaget i henholdsvis kvalitative interview i forbindelse med udarbejdelse af de ti cases samt fokusgruppemøder. Endelig takkes de repræsentanter fra ikke-støttede kommuner som besvarede spørgeskemaer i forbindelse med gennemførsel af evalueringens kontrolundersøgelse.

PLS Consult - Oktober 1998.

[Forside] [Indhold] [Næste] [Top]