[Forside] [Indhold] [Næste]

 

Kortlægning og vurdering af storskrald

Forord

Projektets overordnede formål er at gennemføre en kortlægning og en vurdering af de eksisterende storskraldsordninger med henblik på at til-vejebringe viden, som kan anvendes i den kommunale og statslige planlægning.

Målgruppen er kommuner, affaldsselskaber og Miljøstyrelsen, der skal kunne anvende resultaterne som et redskab for tilrettelæggelsen af ordninger for indsamling og behandling af storskrald.

Projektet "Kortlægning og vurdering af storskrald" er gennemført i perioden oktober 1996 til april 1998. Projektet har modtaget 100 pct. tilskud fra Rådet vedr. genanvendelse og mindre forurenende teknologi.

Econet AS har - som et led i projektet - gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt 275 kommuner og efterfølgende interviewet 12 kommuner. Endvidere har Econet AS planlagt og forestået sorteringsanalyser af storskrald i tre kommuner i juni og juli måned 1997.

Projektansvarlig for projektet er Econet AS ved:
Civ.ing Claus Petersen
Cand.scient. Claus Egeris Nielsen
Cand.scient. Ole Kaysen

Projektet er fulgt af en følgegruppe bestående af:
Torben Topp, Vestforbrænding I/S
Anders Christensen, Direktoratet for Arbejdstilsynet
Lars M. Ottosen, Dansk Teknologisk Institut
Niels Remtoft, Kommunernes Landsforening
Katrine Bom Hansen, Miljøstyrelsen (til 1. juni 1997)
Peter Kjær Madsen, Miljøstyrelsen, formand (fra 1. juni 1997)

De statistiske analyser, der foretaget i projektet, er kvalitetssikret af lektor Poul Thyregod fra Institut for Operationsanalyse på Danmarks Tekniske Universitet. Vurderingerne af tungmetalforekomster i storskrald er kommenteret af Lotte Vammen, Miljøstyrelsen, og Bjørn Malmgren, DTI-Miljø i Århus.

Vi takker kommunerne for det arbejde, de har udført i forbindelse med spørgeskemaundersøgelsen såvel som i interviewfasen. Endvidere har vi sat stor pris på den indsats og det engagement kommuner, transportører og affaldsselskaber har udvist i forbindelse med vore sorteringsanalyser.

En særlig tak til ledelsen og pladspersonalet på I/S Affaldsselskabet Vendsyssel Øst (AVØ) v. Ravnsborg losseplads, Noveren I/S v. Audebo losseplads og I/S Vestforbrænding v. AV-Miljø for deres assistance under sorteringsanalyserne. Uden deres samarbejdsvilje ville det ikke være lykkedes at gennemføre analyserne på tilfredsstillende måde.

[Forside] [Indhold] [Næste] [Top]