[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Evaluering af miljøbevidst indkøbspolitik i staten

Bilag 1 - databasestruktur

Database over indkøbspolitikker og handlingsplaner

Til brug for evalueringen af de indsendte indkøbspolitikker og handlingsplaner har CASA opbygget en database med vurderingerne på de enkelte parametre. Databasen er opbygget i MS Access 97, og CASA har anvendt databasen til indtastning af parametre. Udgangspunktet for databasen var en allerede eksisterende database i Miljøstyrelsen over statslige institutioner og virksomheder. Den egentlige analyse af de indtastede data er foregået i SPSS.

Beskrivelse af databasen

Databasen indeholder 3 hovedtabeller:

  1. Ministerier – som er en oversigt over ministerierne.
  2. Institutioner – som er en oversigt over de institutioner, der hører under ministerierne. I tabellen er også inkluderet adresse og telefonnumre på institutionerne. Disse er ikke ajourført, da det har været uden betydning for analyserne.
  3. CASAvurdering – som indeholder CASAs vurdering af de enkelte indkøbspolitikker og handlingsplaner.

De tre tabeller kædes sammen således, at der kan høre flere institutioner til en vurdering og flere institutioner til et ministerium.

Dertil kommer en række støttetabeller, som især har kosmetiske funktioner i skærmbilleder.

Muligheder i databasen

Når databasen åbnes kommer hovedmenuen automatisk på skærmen.

Herfra er der adgang til to underformularer (skærmbilleder):

Den ene giver adgang til at gennemse CASAs vurderinger for hver enkelt indsendte indkøbspolitik og handlingsplan. Den anden giver adgang til en oversigt over institutioner og ministerier.

Derudover giver hovedmenuen adgang til at udskrive tre forskellige rapporter:

Den første rapport giver et overblik over hvilke institutioner, der er omfattet af de indkøbspolitikker og handlingsplaner, som CASA har vurderet. Den anden rapport viser CASAs vurdering på en skala fra 1 (Ikke godt) til 5 (Udmærket godt). Den tredje rapport viser den fulde ordlyd af de korte kommentarer, CASA har haft til hver enkelt indkøbspolitik og handlingsplan.

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]