[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Et år med grønne guider. Delevaluering af  Grøn Guide-ordningen

Forord

Denne evalueringsrapport er den første af to evalueringsrapporter om Grønne Guider. De grønne guider er en 3-årig forsøgsordning under Den Grønne Fond. De grønne guiders opgave er at fungere som lokale miljøvejledere og herigennem medvirke til, at en større del af den danske befolkning vil handle mere miljøvenligt.

Der er to formål med denne del-evalu-ering. For det første at give et billede af situationen som den var med udgangen af 1997, det første år for de grønne guider. For det andet at give et input til videreudvikling af ordningen.

Det er kun første hold grønne guider, altså dem der blev ansat i starten af 1997, der danner basis for denne evaluerin-g. Ordningen vil fortsat blive fulgt og vil i sommeren år 2000 blive fulgt op med en samlet evaluering af, hvordan det er gået med grøn guide ordningens 3 første år (1997-1999).

Det er selve ordningen Grønne Guider, der evalueres, og ikke det enkelte grøn guide projekt.

Evalueringen var ikke blevet til noget, var det ikke for de mange, der tålmodigt har leveret data til os undervejs. Vi vil der for gerne sige tak til de grønne guider, der har gjort en stor indsats med at besvare vore spørgeske-maer. Vi vil rette en særlig tak til de fire projekter, der sagde ja til at lade sig gå nærmere på klingen gennem en række inter-views med styregruppe, samar-bejdspartnere og guider.

Evalueringen er blevet udført af sociolog Grete Korremann, Konsulent-firmaet Grete Korremann, og psykolog Jeppe Læssøe, Institut for Teknologi og Samfund, DTU. Miljøplanlægger Annika Agger har bistået med databear-bejdningen i forbindelse med bearbejdning af logbøger og systemati-sering af de enkelte projekter.

Marts 1998
Grete Korremann & Jeppe Læssøe


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]