[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Indsamling af dagrenovation i svært fremkommelige områder

2. Formål

Baggrund

Der er i forbindelse med udgivelsen af At-anvisning nr. 4.1.0.1 om manuel håndtering og transport af dagrenovation fokuseret på, at særlige forhold skal overholdes ved enfamilieboliger og etageboliger. Disse forhold omfatter bl.a. krav til udformningen af de veje, hvor affaldet transporteres, krav til arbejdets planlægning og udførelse, krav til afhentningssted samt krav til det anvendte materiel. Sommerboliger har i denne forbindelse været nedprioriteret, og der er kun ganske få kommuner, som har taget dette problem op til overvejelse.

Der findes i Danmark ca. 210.000 sommerboliger som generelt er beliggende i områder, som ikke er beregnet for kørefast belægning i form af asfalt eller lignende. Det faktiske omfang er vanskeligt at fastslå, men der er efter kommunernes vurdering tale om en stor del af sommerhusene, hvor anvisningen ikke er overholdt. Områdernes beliggenhed kan ud over at give problemer ved deres topografi ligeledes være problemetiske at ændre på, fordi områderne reguleres gennem forskellige fredningsbestemmelser eller lignende.

Formål

Projektet har til formål at sikre overholdelse af At-anvisningen i forbindelse med indsamling af dagrenovation i svært fremkommelige områder under hensyntagen til:

  • det eksterne miljø
  • serviceniveauet over for beboere / turister
  • de landskabelige værdier
  • økonomi
  • effektivitet
  • fremtidssikring med henblik på opdeling i organisk affald og restaffald

Målgruppe

Projektets resultater henvender sig til kommuner, fælleskommunale affaldsselskaber, rådgivere eller andre, der beskæftiger sig med planlægning af indsamlingssystemer.

Ligeledes henvender projektet sig til vognmænd og renovatører, der forestår den praktiske gennemførelse af indsamlingen, og som dermed også skal medvirke til, at denne kan ske inden for Arbejdsmiljølovgivningens rammer.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]