[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Kom godt videre

Forord

I hånden har du en publikation, som indeholder erfaringer med miljøledelse fra 18 danske virksomheder, der har haft et miljøledelsessystem i mindst et år.

I håndbogen har virksomhederne beskrevet, hvilke udfordringer de nu står over for, og de giver gode råd til, hvordan arbejdet med miljøledelse efter den første certificering/registrering kan foregå.

Vi forestiller os, at du er den miljøansvarlige i en virksomhed, som netop har overstået en certificeringsaudit. Diplomet er kommet op at hænge på væggen, og du skal nu til at vedligeholde miljøledelsessystemet og komme videre med miljøarbejdet. Publikationen forklarer derfor ikke, hvordan et miljøledelsessystem er opbygget, hvad standarder og EMAS omfatter - og giver heller ingen forklaringer på miljøledelsesterminologi.

Publikationen er finansieret af Miljøstyrelsens og Erhvervsfremme Styrelsens støtteordning til fremme af miljøledelse i små og mellemstore virksomheder.

Følgende virksomheder har bidraget med deres erfaringer ved deltagelse i seminarer og udarbejdelse af virksomhedseksempler:

Beck & Jørgensen A/S
Bondo Gravesen A/S
Brukens Aarhus A/S
Chr. Hansen A/S (Produktionscenter)
Coloplast A/S
Dafolo A/S
DSB Materiel
Glasuld A/S
Henkel-Ecolab A/S
Kamstrup A/S
Levison+Johnsen+Johnsen a/s
NKT Cables A/S
Renholdningsselskabet af 1898 (R98)
Saloprint A/S
SAPA Danmark A/S
Stora Dalum A/S
Tican A.M.B.A.
Unimerco A/S

Forfattere og redaktører af publikationen er Charlotte Pedersen, Deloitte & Touche Miljø (projektleder) og Birgitte Nielsen, Valør & Tinge A/S - bistået af Anne Gadegaard Larsen, Deloitte & Touche Miljø og Agnieszka Rendemann, VKI.

Publikationen er en fortsættelse af 'Kom godt i gang - virksomheders erfaringer med miljøledelse', der udkom i 1996. Den primitive stregtegning af et skib på 'Kom godt i gang' skulle symbolisere, at vi uden videre kundskaber gik i gang med miljøledelse. På nærværende publikation er stregtegningen afløst af et professionelt sejlskib. Nu er værktøjer og redskaber på plads - nu skal vi videre med arbejdet med miljøledelse.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]