[Forside] [Indhold] [Forrige]

Rapport om miljøkontrollen i kommunerne i lyset af at staten overtager levnedsmiddelkontrollen

Bilag 9

Omstrukturering af miljøkontrol og levnedsmiddelkontrol

Landsforeningen har erfaret, at Fødevareministeriet har afsluttet sit arbejde om et udspil til den fremtidige levnedsmiddelkontrolstruktur. Landsforeningen imødeser den orientering herom, som vi har forstået vil finde sted en af de nærmeste dage.

Landsforeningen imødeser endvidere Fødevareministeriets udspil om beregning af økonomiske konsekvenser ved opgaveoverførslen, herunder engangsomkostningerne ved omstruktureringen i nye miljøkontroller, tabte rationaliseringsgevinster på miljøområdet mv. samt ministeriets udspil til, hvordan de lokale forhandlinger om køb/leje af bygninger og udstyr samt overtagelse af personale tænkes ført.

Det er for landsforeningen og de enkelte kommuner afgørende, at disse to forudsætninger er på plads for at kunne tage fat på den fremtidige lokale organisering af miljøkontrollen.

Landsforeningen skal i denne sammenhæng erindre om brevet af 16. november 1998 til ministeriet om fysisk placering af levnedsmiddelregioner og miljøkontrolenheder. Landsforeningen har endnu ikke modtaget svar herpå.

Det er landsforeningens vurdering, at delingen af miljø og levnedsmiddelkontrolenhederne vil medføre både tab af rationaliseringsgevinster og betydelige engangsomkostninger på miljøsiden. Det er imidlertid samtidig landsforeningens vurdering, at Regeringen og kommunerne har en fælles interesse i at minimere disse omkostninger gennem en tæt koordinering af strukturarbejdet på miljø- og levnedsmiddelsiden.

Med venlig hilsen

Vibeke Vinten


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Top]