[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Aluminium

 

Bilag 3

Estimat af forsyning, produktion, import og eksport af aluminium som færdigvarer for 1994

I tabellen er givet et estimat over forsyning, produktion, import og eksport af aluminium med færdigvarer i 1994. Der er anvendt følgende fremgangsmåde ved opstilling af tabellen.

1. Ud fra data indhentet i forbindelse med MPI-projektet i 1992 er der udskrevet en liste over varegrupper og tilhørende varenumre der indeholder aluminium, samt procenten af aluminium i de pågældende varegrupper.

2. Listen er fremsendt til Danmarks Statistik, der har konverteret de pågældende varegrupper og varenumre fra 1992 til 1994 og udskrevet en liste over forsyning, produktion, import og eksport for 1994.

53 varegrupper fra MPI, som indeholdt <5% Al og i MPI var registreret med en forsyning på mindre 100 tons aluminium, blev dog ikke opdateret med samlet i en gruppe "ikke opdateret" med en samlet forsyning i 1992 på 1.087 tons.

I de tilfælde, hvor der ikke forekommer vægt i produktionen (ca. halvdelen) har Danmarks Statistik estimeret en produktionsvægt efter samme fremgangsmåde som i MPI-projektet, dvs. estimeret vægten af produktionen ud fra værdien af produktion samt forholdet mellem vægt og værdi af eksporterede varer. For varegruppe 85062, isolerede ledninger og kabler, forelå der på opdateringstidspunktet ikke statistiske data. Denne varegruppe er derfor senere manuelt opdatering ud fra Udenrigshandelsstatistikken og Varestatistik for industrien. Aluminiumindholdet i varegruppen er i øvrigt blevet revideret i MPI.

Enkelte varenumre, hvor et eller flere tal er diskretioneret, er samlet i en fælles varegruppe kaldet 99999.

3. I den konverterede liste over varegrupper og varenumre er der herefter foretaget en frasortering af varenumre i kap. 76 som skønnes at være råvarer eller halvfabrikata jf. tabel 1.

Hvis der i tabel 2 kun er angivet en varegruppe jf. MPI, betyder det at alle varenumre, der tilhører denne gruppe er medtaget. For varegrupper, hvor der er foretaget en frasortering, er der angivet hvilke varenumre jf. DS der er medtaget.

4. Mængden af aluminium i færdigvarerne er herefter beregnet ved hjælp af den Al-procent der var fundet for varegrupperne i 1992.

For varegruppe 99999 over diskretionerede varenumre, anvendes et aluminiumindhold svarende til gennemsnittet for de varegrupper, som de disketionerede numre indgår under i MPI. Se her!


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]