[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Kortlægning af papirpotentialet i kommunerne

Forord

Formål

Projektets formål er at gennemføre en kortlægning af papirpotentialet fra private husstande. Kortlægningen opdaterer tidligere potentialeberegninger for papir fra private husstande, der gennemførtes for året 1989. Papirpotentialet i nærværende projekt fastlægges på landsplan og kommuneniveau både som en absolut mængde og som et gennemsnit pr. husstand for året 1998.

Baggrund

Regeringens affaldsplan 1998-2004 indeholder en række initiativer. Et af disse initiativer er rettet mod indsamling af papir fra private husstande.

De seneste potentialeberegninger for papir fra private husstande gennemførtes i 1992 og dækkede kalenderåret 1989, Arbejdsrapport nr. 17, 1993, "Kortlægning af papirpotentialet fra private husstande". I forbindelse med projektet "Genanvendelse af dagrenovation - miljømæssig og økonomisk vurdering", Arbejdsrapport nr. 85, 1997, blev dette potentiale fra 1989 justeret med oplysninger fra projektet "Dagrenovation fra private husholdninger", Miljøprojekt nr. 264, 1994. Projektets resultater baserede sig på affaldsanalyser gennemført i 1992.

I den diskussion, der er fulgt i kølvandet på bl.a. projektet "Genanvendelse af dagrenovation" og senest den i affaldsplanen opstillede målsætning for indsamling af papir fra private husstande, har der vist sig behov for en opdatering af papirpotentialet.

Projektets gennemførelse

Projektet er gennemført med udgangspunkt i materiale fra Dansk Oplagskontrol og Media Scandinavia og henvendelser til brancheorganisationer, bladredaktioner, trykkerier, distributionscentraler mv.

Miljøstyrelsen har rekvireret og finansieret projektet der er udført i perioden november – marts 1998/1999 af Econet AS. Til projektet har der været knyttet en styregruppe bestående af en repræsentant for Miljøstyrelsen og Econet AS.

Econet AS takker for stor imødekommenhed hos alle media, virksomheder og organisationer, der har bidraget med oplysninger til projektet. En særskilt tak til Birgit Bohn, Dansk Oplagskontrol, Tyge Mahler, Provinsens Distriktsblade samt Jens Richardt, Forbrugerkontakt for deres engagerede og værdifulde assistance.



[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]