[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Typegodkendelsesordning for minirenseanlæg

7. Etablering af minirenseanlæg

Før etablering af et minirenseanlæg kræves det, at følgende vigtige forhold på grunden undersøges:

Byggelov mv.

Placering af anlæg og tilhørende ledninger skal respektere afstandskravene i byggeloven, bygningsreglementet, funderingsnormen, byggelinier fastlagt ved fredningsbestemmelser eller anden form for servitutter.

Kortlægning af afløbssystem

Det eksisterende afløbssystem registreres med hensyn til spildevands- og regnvandsledninger samt evt. bundfældningstank. Bundfældningstankens fabrikat, type, antal kamre og volumen registreres. Bundkoter på afløbssystemet indmåles i forhold til et fast terrænpunkt (på bygning).

Afledningsforhold for renseanlægget til en recipient (vandløb, dræn mv.) skal kortlægges og bundkote i recipient skal registreres.

Højdeplacering

Ved højdeplacering af nyt renseanlæg skal der tages højde for tryktab gennem anlæg inkl. evt. måleoverfald mv., således at der er tilstrækkeligt fald til renseanlæg og recipient ved gravitation.

Jordbundsforhold

Jordbundsforholdene ved renseanlægget skal undersøges, og bæreevne af jordbund skal kontrolleres før installation.

Grundvandsstand

Grundvandsstanden ved renseanlæg skal registreres. Det kan oplyses, at grundvandsstanden er normalt højest i februar - april.

Ved tømning af slam fra minirenseanlæg i drift skal følgende iagttages:

Slamtømning

Slam fra minirenseanlæg skal fjernes med den frekvens, der er forudsat ved dimensioneringen af den pågældende anlægsstørrelse.

Slamtømning skal endvidere overholde det kommunale tømningsregulativ.

Slamtømningen skal udføres i overensstemmelse med producentens anvisning, typisk 1 til 2 gange årligt.

Ved tilbagefyldning med frasepareret rejektvand fra slamtømningen skal dette være pH-neutralt og indeholde et minimum af fortyknings- eller flokkuleringsmidler, af hensyn til risiko fortilstopning af rørsystem og hæmning/driftsforstyrrelse af den biologiske og evt. kemiske proces i renseanlægget.

Et typegodkendt minirenseanlæg skal anvendes i henhold til mærkning og serviceordning.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]