[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Reduktion af emission fra produktion af opløsningsholdige malinger

Forord

Produktionsmetoderne og arbejdsmiljøet i farve- og lakindustrien har gennem de sidste 30 år undergået en væsentlig udvikling.

I begyndelsen af 60’erne var der begrænset udluftning i produktionshallen. Til gengæld var der relativ begrænset emission til det ydre miljø.

I 70’erne og 80’erne blev der gradvist installeret mere ventilationsudstyr for at forbedre arbejdsmiljøet. Dette havde dog den bivirkning, at emission af opløsningmidler til omgivelserne blev øget tilsvarende.

I 90’erne blev den øgede emission af opløsningsmidler fra produktionshallen hos Hempel reduceret ved afbrænding i forbrændingsanlæg, hvilket dog betød en øget emission af CO2 samt øget energiforbrug.

Et af de overordnede miljømål er at reducere emissionen af opløsningsmidler fra skibs- og industrimalingsproduktion uden samtidig at producere CO2, som det hovedsagelig er tilfældet ved den teknologi, der anvendes i dag.

Formålet med dette projekt er at afprøve en række lukkede systemer til malingsproduktion, herunder lukkede pulvercontainere, dissolvere og rørsystemer. Miljøforbedringen beskrives, idet miljøpåvirkningen fra det lukkede produktionsanlæg sammenholdes med den miljøpåvirkning, der finder sted ved malingsproduktion i dag.

Projektet er gennemført med støtte fra Rådet vedrørende genanvendelse og mindre forurenende teknologi med Hempel som projektansvarlig.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]