[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Reduktion af emissionen af VOC

Forord

Formål

Formålet med denne publikation er at informere om eksisterende renere teknologi løsninger til at nedbringe emissionen af organiske opløsningsmidler til omgivelserne fra træ- og møbelvirksomheder.

Målgruppe

Materialet er rettet mod virksomheder og myndigheder, der har behov for at orientere sig om hvilke renere teknologi muligheder, der findes for at reducere emissionen af organiske opløsningsmidler, og hvor let tilgængelige de er.

Forarbejde

Udgangspunktet for dette materiale er en redegørelse udarbejdet af en teknisk arbejdsgruppe nedsat af træ- og møbelbranchen. Arbejdsgruppen havde tilknytning til Miljøstyrelsens og Dansk Industris Opløsningsmiddelgruppe og udgør en del af grundlaget for VOC-aftalen 1 . Redegørelsen er bearbejdet af Susanne Møller og Finn Folkerman, Dansk Teknologisk Institut til nærværende publikation.

Styregruppe

Publikationen er finansieret af Rådet vedrørende Genanven4delse og Mindre Forurenende Teknologi. Til opgaven har været knyttet en styregruppe med følgende sammensætning:

Finn Juel Andersen, Miljøstyrelsen, (formand),
Annette Hastrup, Novopan Træindustri A/S,
Jette Lassen, Direktoratet for Arbejdstilsynet,
Finn Folkerman, DTI-Plastteknik,
Susanne Møller, DTI-Miljøteknik.


1) Note: Frivillig aftale om væsentlig reduktion af industriel emission af organiske opløsningsmidler i perioden 1988 - 2000.
[Tilbage til teksten]


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]