[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Rensekilden

Bilag 1

Recipienten 1993-1999 

Det rensede spildevand ledes via et offentlig rørlagt vandløb med forbindelse til Nødebo Huse Pumpekanal. Nødebo Huse vandløb udspringer vest for Torup og nord for Tømmerup Halsnæs. Vandløbet munder ud i Kattegat. Ved udløbet til Kattegat pumpes vandet fra vandløbet op til Kattegat. De sidste 2.2 km strækning af Nødebo Huse vandløb inden udløb til Kattegat er amtsvandløb. Vandløbet har karakter af dræningskanal.

Forureningstilstanden i vandløbet blev i 1991 bedømt til III og III-IV, ret stærkt forurenet. Årsagen til forureningen skal sandsynligvis findes i landbrugsbelastningen og den tidligere spildevandsbelastning fra det mekaniske renseanlæg i Torup. Torup renseanlæg er nedlagt i 1990.

Nødebo Huse vandløb er i udkast til regionplan målsat til en lempet målsætning som "vandløb, der anvendes til afledning af spildevand". Forureningsgraden i vandløbet må ikke overstige en forureningsgrad på II-III. Udledningstilladelsen skal være i overensstemmelse med regionplanen. (Frederiksborg Amt, i skrivelse af 11.02.93, udledningstilladelsen)

Se Kort


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]