[Indhold]

Miljøprojekt nr. 541, 2000

Frakturering

Inducerede sprækker ved hydraulisk og pneumatisk frakturering

Resumé
Frakturering er en teknik, hvor en kunstig opsprækning af lavpermeable lag skabes ved at injicere enten gas / luft (pneumatisk frakturering) eller vand / oremudder (hydraulisk frakturering) i bunden af en boring. Forskellige fraktureringsmetoder og deres anvendelse beskrives - med særlig vægt på pneumatisk og hydraulisk frakturering. Der foretages en kritisk vurdering af metodernes generelle egnethed under danske forhold suppleret med en selvstændig vurdering af mulighederne for at etablere inducerede sprækker ved hjælp af hydraulisk frakturering som del af en afværgeforanstaltning på en konkret lokalitet.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (380 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Rettelse, februar 2003

Læs publikationen i PDF-format (414 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv. Programmet (5,6 Mbyte) kan desuden downloades gratis fra Miljøstyrelsens server.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


[Indhold] [Top]