[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Nøgletalsprojekt

1. Nøgletalsprojektet 

1.1 Formål
1.2 Metode

1.1 Formål

Formålet med projektet var at undersøge mulighederne for at udvikle nøgletal for:

en virksomheds samlede miljøpåvirkninger
den enkelte proces
den enkelte ordre

og undersøge mulighederne for at anvende nøgletallene inden for følgende kategorier:

opstilling af brancenøgletal
et overskueligt grundlag til at kunne følge udviklingen af virksomhedens væsentligste miljøpåvirkninger

og

som drifts- og miljømæssige styringsparametre.

Resultaterne af projektet vil indgå i den række af værktøjer, der er udviklet i projektet "Miljøstyring - Branchepakke for grafisk branche".

 1.2 Metode

Udviklingen af nøgletal for de enkelte trykprocesser er sket efter følgende metode.

Udpegelse af miljøpåvirkning

For hver trykproces blev udpeget hvilke miljøpåvirkninger, der udvikles nøgletal for, både i relation til selve trykprocessen samt i relation til den enkelte tryksag. Udpegningen skete på grundlag af de erfaringer, der er tilvejebragt gennem de miljømæssige aktiviteter i branchen.

Herefter blev defineret, hvilke enheder nøgletallene bør angives i samt hvilke registreringsmetoder, der skal ligge til grund for generering af de data, der skal anvendes til opgørelsen af nøgletallene. Endvidere blev der redegjort for de driftsparametre, der influerer på nøgletallet. Værktøjerne blev afprøvet og evalueret af en række grafiske virksomheder, hvorefter de blev tilrettet.

Trykproces

Etableringen af nøgletallene skal ske med udgangspunkt i trykmetoden arkoffset, hvorefter metoder og behov for de øvrige delbrancher skal vurderes.

Projektet er beskrevet i de efterfølgende afsnit i denne rapport. Den branchespecifikke faglige viden, der ligger til grund for rapporten, er ikke beskrevet heri, men må søges i almen litteratur om grafisk produktion.

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]