Debatoplæg om Indikatorsæt til Danmarks strategi for bæredygtig udvikling

1. Indledning

Dette debatoplæg indeholder et forslag til et sæt af indikatorer, der knyttes til Danmarks strategi for bæredygtig udvikling.

I forslaget forklares indledningsvis, hvad indikatorer er, og hvor og hvordan de benyttes - også i en international kontekst. Derudover indeholder debatoplægget et forslag til et konkret indikatorsæt. Dette sæt er foreslået ud fra, at det skal belyse udvikling og resultater i forhold til mål og initiativer i forslaget til Danmarks strategi for bæredygtig udvikling, som regeringen offentliggjorde d. 16. marts 2001.

Baggrunden for forslaget til indikatorsæt og hvordan det tænkes udviklet fremover er uddybet i afsnit 2.3.

Målet er på baggrund af en offentlig debat at få fastlagt et sæt af indikatorer for bæredygtig udvikling, som Danmark fremover vil benytte til at rapportere om gennemførelsen af strategiens mål og indsats. Forslaget lægger op til en debat om, hvilke indikatorer, det vil være relevant fremover at bruge for at illustrere fremskridt med at opnå bæredygtig udvikling. På baggrund af synspunkter i debatten frem til 14. maj 2001 om dette forslag til et indikatorsæt vil der blive fastlagt et sæt af indikatorer for Danmarks strategi for bæredygtig udvikling.