Miljøprojekt nr. 611, 2001

Undersøgelse af kritisk frigivelseshastighed for kobber fra bundmaling til lystbåde 

Resumé
Rapporten har til formål at finde den lavest mulige frigivelse af kobber fra bundmalinger til lystbåde, som samtidig sikrer en begroningsfri            skibsbund.  I sejlsæsonen 2000 har J. C. Hempel's skibsfarve-fabrik A/S  og Dansk sejlunion testet to udvalgte bundmalinger med forskellig kobberfrigivelseshastighed.  Malingen med den lave kobberfrigivelse (relativt 50% mindre den første måned efter søsætning) var lidt mindre effektiv end de normalt tilgængelige bundmalinger  på markedet, men er vurderet at være netop tilstrækkelig effektiv, når også miljøgevinsten ved anvendelsen af denne malingstype tages i betragtning.

Udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (134Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (429Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.