Karakterisering af havnesediment ved hjælp af biotest 

Kolofon

Titel
Karakterisering af havnesediment ved hjælp af biotest

Forfatter
Pedersen, Finn;  Helweg, Christian;  Rasmussen, Hanne Beck;   Bjørnestad, Estelle

Udgiver/forlægger
221 Miljøstyrelsen

Ansvarlig institution
DHI - Institut for Vand og Miljø 

Copyright
Miljø- og Energiministeriet. Miljøstyrelsen

Serietitel og nummer
Miljøprojekt, 629 

Noter og andre oplysninger
Hører sammen med: "Havnesedimenters indhold af  miljøfremmede organiske forbindelser" (Miljøprojekt, 627), "Vurderingsstrategier i forbindelse med håndtering af forurenede sedimenter" (Miljøprojekt, 631), "Nyttiggørelse, rensning og fraktionering af havneslam" (Miljøprojekt, 633). Rapporterne er et udredningsprojekt i forbindelse med udarbejdelsen af et udkast til en handlingsplan for håndtering af forurenede sedimenter.

Emneord
dan: sedimenter;  havne: akvatisk toksikologi;                         analysemetoder;   metodik.

Resumé
dan: Anvendelse af økotoksikologiske test til karakterisering af havnesedimenter er undersøgt i projektet.  Der er testet både sedimenter og ekstrakter af sedimenter, hvorved en klapning af sediment er simuleret.  Undersøgelserne viste, at slangestjerne er den mest følsomme af de testede organismer.  De målte effekter blev sammenholdt med resultater af kemiske analyser af indholdet af miljøfarlige stoffer.   Det fremgår klart, at der er et stort spring mellem det forureningsniveau, hvor der vurderet ud fra de kemiske analyser teoretisk er risici for økotoksiske effekter, og det niveau hvor der i testene blev målt effekter. 

Sprog
dan

ISBN - elektronisk
ISBN 87-7944-663-9 

Pris - elektronisk
0 Dkk

Version
1.0

Versionsdato
2001.09.24

Format
htm; gif; pdf; word

Inventarliste
bilagA.htm; bilagB.htm; bilagC.htm; bilagD.htm; bilagE.htm; bilagF.htm; bilagG.htm; bilagH.htm; bilagI.htm; bilagJ.htm; bred01.htm; bred02.htm; default.htm; forord.htm; helepubl.htm; indhold.htm; kap01.htm; kap02.htm; kap03.htm; kap04.htm; kap05.htm; kap06.htm; kolofon.htm; Litter.htm; samfat.htm; samfat_eng.htm; udskriv.htm; 4.1.gif; 5.1.gif; 5.2.gif; 5.3.gif; bil1.gif; bil1a.gif; bil1b.gif; bil2.gif; bil3.gif; bil4.gif; bil5.gif; fig1.gif; fig1a.gif; getacro.gif; Image152.gif; Image153.gif; kap03.1.gif; kap03.2.gif

Publiceringsstandard nr.
1.0

ISSN - trykt:  0105-3094