Udvikling og afprøvning af SealCoat som mekanisk antibegroningsmiddel i Danmark

Forord

SealCoat Danmark A/S blev stiftet 1. juni 1999 i forbindelse med opnåede rettigheder til at introducere SealCoat-systemet i Danmark, på Færøerne og Grønland.

SealCoat-systemet består i sin færdige form af en epoxy overflade, hvorpå der er en pude af syntetiske fibre, som står vinkelret på overfladen. Belægning har en mekanisk hindrende indvirkning på udviklingen af begroninger.

Formålet med projektet har været at gennemføre de nødvendige miljøtests, gennem funktionstests at bevise fibrenes begroningshindrende effekt, samt finde den til formålet optimale fibertype.

Da begroning i sin natur udarter sig forskelligt geografisk, og da systemet er ret komplekst for så vidt angår fibrenes variation i længde, tykkelse og farve, forestod der et større forsøgsprogram for at få fastslået den optimale belægning i Danmark, før der kunne blive tale om at introducere produktet.

Dog vil der, som det vil fremgå af rapporten, fortsat være et behov for en løbende udvikling af produktet.

Projektet er støttet af Rådet for renere produkter.

SealCoat Danmark A/S har følgende adresse:
Peter Holmboe, Fabriksvej 34, 7600 Struer. Tlf. 97 85 16 22.
Evt. henvendelse kan også ske til Herluf Rasmussen, tlf. 62 28 12 45. E-mail luf@post.tele.dk . Selskabets hjemmeside er www.sealcoat.dk