Økonomisk konsekvensvurdering af ny luftvejledning

Bilag

Bilag 1

«Navn»
«Adresse»
«By»

 

Vedr. udkast til ny luftvejledning fra Miljøstyrelsen

Som det antagelig vil være Dem bekendt har Miljøstyrelsen d. 2000.10.25 sendt et udkast til en ny vejledning om begrænsning af luftforurening fra virksomheder i høring. Vejledningen skal afløse den nugældende luftvejledning, nr. 6/1990.

I forbindelse med høringen har Miljøstyrelsen bedt RAMBØLL om at foretage en økonomisk konsekvensvurdering af de skærpelser, der lægges op til i høringsudkastet. I vedlagte notat af 2000.11 27 har vi søgt at opstille en oversigt over de foreslåede skærpelser.

Nogle af disse kan tænkes at få betydning for Deres virksomhed/branche. Med nærværende henvendelse skal vi derfor tillade os på Miljøstyrelsens vegne at bede Dem meddele os, hvilke tekniske og økonomiske konsekvenser, De ser af de nævnte skærpelser for Deres virksomhed/branche. Til orientering vedlægges en liste over de virksomheder og brancheorganisationer, der har fået tilsendt denne skrivelse. Disse er udvalgt i samråd med Dansk Industri.

For at undersøgelsen kan koordineres med høringen, vil vi være taknemmelige, hvis vi kunne modtage Deres besvarelse inden d. 2000.12.19, d.v.s. samtidig med høringsfristens udløb. Skulle De ønske, at de af Dem meddelte oplysninger skal behandles fortroligt, således at kun Miljøstyrelsen og RAMBØLL får kendskab hertil, vil et sådant ønske kunne imødekommes. Deres besvarelse udelukker ikke, at De samtidig, i forbindelse med høringen fremsender Deres evt. bemærkninger til høringsudkastet direkte til Miljøstyrelsen. Såfremt De måtte have brug for et eksemplar af høringsudkastet, vil et sådant kunne stilles til rådighed på elektronisk form ved henvendelse til undertegnede.

 

Vi takker Dem på forhånd for Deres velvillige medvirken i denne sag.

 

Med venlig hilsen
RAMBØLL

Søren Dalager
Chefkonsulent, civilingeniør

 

Bilag 2

Oliebranchens Fællesrepræsentation
Vognmagergade 7, 5
1120 København K

 

Vedr. udkast til ny luftvejledning fra Miljøstyrelsen

Som det antagelig vil være Dem bekendt har Miljøstyrelsen sendt et udkast til en ny vejledning om begrænsning af luftforurening fra virksomheder i høring. Vejledningen skal afløse den nugældende luftvejledning, nr. 6/1990.

I forbindelse med høringen har Miljøstyrelsen bedt RAMBØLL om at foretage en økonomisk konsekvensvurdering af de skærpelser, der lægges op til i høringsudkastet.

Blandt de foreslåede skærpelser er nogle nye grænseværdier for emission af 7 tungmetaller fra anlæg, der fyrer med "fuelolie, orimulsion og andre brændsler af tilsvarende kvalitet", jfr. udkastets afsnit 6.4.2 og 6.4.3.

For så vidt angår fyring med fuelolie, der jo normalt sker uden nogen tekniske emissionsbegrænsende foranstaltninger, er der blevet rejst det spørgsmål, om den i Danmark forhandlede fuelolie er så ren, at den kan brændes uden at komme i konflikt med de foreslåede nye grænseværdier.

Dette spørgsmål kan omformuleres til: Overholder den i Danmark forhandlede fuelolie følgende grænseværdier:

Kviksølv: max. 1,9 ppm
Cadmium: max. 1,9 ppm
Sum af nikkel, vanadium, chrom, kobber og bly: max. 95 ppm?

Hvis svaret herpå er benægtende, beder vi Dem venligst oplyse, om fuelolie, der opfylder disse krav kan tilføres markedet og i så fald til hvilken evt. merpris.

Kan vi, af hensyn til vor tidsplan i aftalen med Miljøstyrelsen, tillade os at imødese Deres svar straks efter nytår?

 

 

Med venlig hilsen
RAMBØLL

 

Søren Dalager
Chefkonsulent, civilingeniør

P/S Vi har vurderet, at de skærpelser, der er lagt op til i høringsudkastet primært kan tænkes at have økonomiske konsekvenser for de to danske olieraffinaderier, til hvem vi derfor har rettet en direkte henvendelse. Skulle De være uenig i denne vurdering, bedes De lade os det vide, idet vi da vil fremsende det materiale, vi har udsendt til en række virksomheder og brancheorganisationer.