Miljøstyring og miljørevision i danske virksomheder

Forord

I perioden 1995-1999 har Miljøstyrelsen og Erhvervsfremme Styrelsen administreret tilskudsordningen "Miljøstyring og miljørevision i danske virksomheder". Formålet med ordningen har været at fremme især små og mellemstore virksomheders indførelse af miljøstyring og miljørevision, herunder EMAS.

Nærværende slutevaluering er gennemført af Kvistgaard Consult i perioden januar til juli 2001.

Evalueringsteamet har bestået af projektleder Morten Kvistgaard, chefkonsulenterne Henrik Egelyng og Boie S. Frederiksen samt konsulent Thomas Lyng Johannessen.

Arbejdet har været fulgt af en følgegruppe bestående af Ulla Ringbæk, Charlotte Thy og Hans S. Hornbech, Miljøstyrelsen, samt Palle M. Sørensen, Erhvervsfremme Styrelsen. Endvidere har et panel med deltagere fra forskningsverdenen været involveret i evalueringsprocessen med det formål at komme med fagligt input til evalueringen. Det skal dog understreges, at ansvaret for evalueringens indhold alene påhviler evaluator.

Der skal lyde en tak til følgegruppen og sparringspanelet for deres indsats med at gennemlæse og kommentere rapportudkast samt de virksomheder, konsulenter og brancheorganisationer, der har bistået med oplysninger og deltaget i evalueringen i øvrigt.

Kvistgaard Consult, august 2001