Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 26, 2001

Analyserapport for brom i elektronikdele

Resumé
Der er i 8 ud af 16 indkøbte husholdningsapparater fundet plastdele med indhold af bromerede flammehæmmere. Der er stor spredning på  bromindholdet i de forskellige plasttyper. Der er fundet bromindhold fra 0,02 vægt% til 9,6 vægt%. Detektionsgrænsen for brom og antimon er 0,01  vægt%. I de 3 varmeblæsere, som er undersøgt, er der fundet brom og antimon i alle plastdelene, som er anvendt i konstruktionerne.  I de øvrige  apparater er der tale om små emner med indhold af brandhæmmere, og i de fleste tilfælde er det elektriske komponenter eller emner tæt på varme  flader.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (48 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (823Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.