Dokumentation af interne og eksterne kilder til tetrachlorethylen i boliger

2. Beskrivelse af projektets indhold

Projektets indhold, der er blevet formuleret på baggrund af de i indledningen nævnte drøftelser med Miljøstyrelsen, er kort opsummeret herunder:

Del I Udarbejdelse af spørgeskema til hhv. boligejere og bopælskommuner til beskrivelse af væsentlige forhold af betydning for størrelsen af den målte tetrachlorethylen-koncentration i danske boliger, jf. del II.
  
Del II Bestemmelse af den normalt forekommende tetrachlorethylen-koncentration i 24 udvalgte danske boliger med henblik på at bestemme minimum- og maksimumsniveauer, gennemsnit og spredning.
  
Del III Analyse af en række faktorers betydning for den målte tetrachlorethylen-koncentration i disse boliger med udgangspunkt i de besvarede spørgeskemaer.
  
Del IV Bestemmelse af kildestyrken fra nyrensede tekstiler (klimakammertest i laboratoriet)
   
Del V Opstilling af en simpel model til bestemmelse af den resulterende koncentration af tetrachlorethylen i boligens indeluft. Modellen opstilles bl.a. med henblik på at benytte resultater fra klimakammertests til bestemmelse af den resulterende koncentration af tetrachlorethylen i hhv. en lille dårligt ventileret lejlighed og en stor velventileret bolig.


Resultaterne af delprojekterne er beskrevet i de følgende afsnit 3 til 7, idet der i hvert afsnit er lavet en kort opsummering af delprojektets konklusionerne.

Resultaterne diskuteres samlet i afsnit 8, idet de samlede konklusioner fremgår af afsnit 9.