Anvendelse af naturlige kølemidler i supermarkeder

Indholdsfortegnelse

Forord
 
1 Sammenfatning og konklusioner
1.1 Indledning
1.2 Formål
1.3 Resultat
1.4 Konklusion
1.5 Baggrund
1.6  Anlægget
 
2 Naturlige kølemidler i Fakta Beder
2.1 Anlægsprincip
2.2 Propananlægget
2.3 CO2-anlægget
2.4 Møbler og varmevekslere
2.5  Dimensionering af kompressor
2.5.1 Summerede oplysninger
2.6 Kølemidlerne
2.6.1 Propan og CO2
2.6.2 Brine
 
3 Dimensionering af komponenter
3.1 Trykudstyrsdirektivet
3.2 Konstruktion af det trykbærende system
3.2.1 Kommentar
3.3 Sammenfatning af hovedkomponenter - propan
3.4 Anvendelse af propananlæg:
3.4.1 Maskinkort
3.5 CO2-anlægget
3.6 Brineanlæg
3.7 Sikkerhed
3.7.1 Sikkerhed – maskinrum
3.7.2 Sikkerhed – drift
3.7.3 Sikkerhed – stilstand (CO2)
3.7.4 Sikkerhed – service
3.8 Service af anlægget
3.8.1  Propan
3.8.2 CO2
3.8.3 Propananlægget
3.8.4 CO2-anlægget
3.9 Styring
3.9.1 Propankompressorer
3.9.2 Propankondensator
3.9.3 Ekspansionsventiler til propan
3.9.4 Brinepumper
3.9.5 CO2-kompressor
3.9.6 Kaskadevekslerens regulering
3.9.7 KA-værdi
3.10  Daglig drift
3.11  Zoneinddeling og el-installation
3.11.1 Zone 2
3.11.2 El-installation
3.11.3 Propan
3.11.4 Egensikkerhed
3.11.5 El-komponenter i Fakta Beder
3.12 ATEX-direktivet
3.12.1 ATEX og Fakta Beder
3.12.2 Kommentar
 
4 Energi
4.1 Referencebutikker
4.1.1 Usikkerhed
4.1.2 Tilfældig test
4.1.3 Butikker
4.1.4 Total energiforbrug - referencebutikker
4.2 Energimålere i Fakta Beder
4.2.1 Effektforbrug i butikken
4.2.2 Butikkens energiforbrug
4.2.3  Effektforbrug pr. køle-/fryse komponent
4.2.4 Forbrug køle-/frys
4.2.5  Sammenligning af målt og nøgletalsfordelt forbrug
4.3 Optimeringmuligheder
4.4 Konklusion energi
 
5 Projektøkonomi
5.1 Opgørelse over projektøkonomi
5.1.1 Den samlede merpris er primært påvirket af 3 hovedområder
5.2  Konklusion - økonomi
 
6 Resultat
 
Bilag 1
 
Bilag 2
 
Bilag 3
 
Bilag 4
 
Bilag 5
 
Bilag 6
 
Bilag 7