Dokumentation af sinkeffekter for tetrachlorethylen

Forord

Dette miljøprojekt er udarbejdet for Miljøstyrelsen som et af flere projekter om renseribranchen i Danmark.

Projektarbejdet et gennemført af et tværfagligt team bestående af medarbejdere fra MILJØ-KEMI, Dansk Miljøcenter A/S og Kampsax A/S. Disse er:

MILJØ-KEMI, Dansk Miljøcenter A/S: Peter Mortensen, Søren Brødsgaard, Niels Haunsø, Michael Petersen og Kim Skals

Kampsax A/S: Dorte Glensvig, Jesper A. Jacobsen, Gerald Hyde, Rudi Zeidler og Lars Bo Christensen, idet sidstnævnte har gennemført intern kvalitetskontrol på projektrapporten.

Projektet har været afhængig af at få adgang til egnede målelokaliteter. Der skal derfor rettes en særlig tak til de tre sjællandske renseriejere og beboere, som har stillet deres lokaler og bolig til rådighed for projektet og været behjælpelig med besvarelse af spørgsmål m.m. Endvidere skal der rettes en tak til Lyngby-Taarbæk Kommune, Søllerød Kommune, Glostrup Kommune og Brøndby Kommune samt til Dansk Maskinpark, som har stillet parkeringsareal til rådighed for den anvendte pavillon.

Nærværende projekt har været fulgt af en følgegruppe bestående af:
Lisbet Heerfordt, Miljøstyrelsen og formand for følgegruppen
Preben Bruun, Miljøstyrelsen
Finn Juel Andersen, Miljøstyrelsen
Erik Thomsen, Miljøstyrelsen
Elle Laursen, Sundhedsstyrelsen
Ove Nielsen, Erhvervs- og Boligstyrelsen
Arne Scheel Thomsen, Embedslægeinstitutionen for Københavns Amt
Peter Mortensen, MILJØ-KEMI, Dansk Miljøcenter A/S, og
Dorte Glensvig, Kampsax A/S

Projektets primære målgruppe er Miljøstyrelsen og de kommuner, der forvalter kontrollen med renserier i drift. Projektets resultater vil endvidere have interesse for danske amter, rådgivningsfirmaer, embedslægeinstitutionerne, Sundhedsstyrelsen, Erhvervs- og Boligstyrelsen samt andre, der varetager forvaltning eller rådgivning i relation til forurening.