Airsparging og jordventilation med vandrette boringer

Bilag 2
Tracerforsøg i umættet zone

Beskrivelse af SVE tracertest

Der er gennemført en tracertest i den umættede zone, med det formål yderligere at verificere den benyttede fremgangsmåde ved konfigurationen (antal, dybde, afstand) af de vandrette boringer. Testen er gennemført ved at ventilere 100 m3/t på SVE-filter 1a samtidig med, at en tracer blev injiceret i en observationsboring (MB3-grøn) 13 m fra SVE-filter 1a.

Yderligere detaljer om forsøget og den målte gennembrudskurve samt den forventede transporttid og vakuumudbredelse fremgår af vedlagte plot. Den målte transporttid på ca. 1 døgn er i god overensstemmelse med den beregnede på 1-2 døgn. De målte vakuum i moniteringsboringen ved drift er omkring 4-5 mBar, hvilket er i rimelig overensstemmelse med det beregnede på 2-3 mBar. Selve vakuumet i pumpeboringen er ved forsøget målt til ca. 135 mBar, hvoraf de ca. 100 mBar vurderes at kunne henføres til tryktab i ledningsføringen i jorden og i cointaineren. Selve tryktabet i filtret vurderes således at være i størrelsesordenen 35 mBar, hvilket er en lidt større end det beregnede på 5-20 mBar.

Sammenfattende vurderes det, at den benyttede metode til tolkning af in-situ ventilationstest og opskalering til de vandrette boringer samt konceptuelt design ved brug af 2D-modelering af luftsstrømninger er en brugbar fremgangsmåde.

Se her!
  

Se her!

Placering af de enkelte filtersektioner for hhv. jordventilation, airsparging og injektionsfilter MB3-grøn
  

Se her!

Beregning af strømningsmønster omkring filtrene ved snit A-A' og injektionsfilter MB3-Grøn