Miljøprojekt nr. 686, 2002

Indeklimavurdering af alternative rensevæsker i renseribranchen

Resumé
Projektet belyser en række indeklimamæssige problematikker ved kemisk tekstilrensning med kulbrinte- og Rynex-rensevæske: baggrundsniveauerne i indeklimaet i upåvirkede boliger for udvalgte aktivstoffer i de anførte rensevæsker, indeklimapåvirkningen i boliger beliggende over tekstilrenserier, som anvender kulbrinte- og/eller Rynex rensevæsker, residualindholdet af rensevæske i kulbrinte- og/eller Rynex renset tekstil samt betydningen af introduktion af renset tekstil i boliger for kvaliteten af indeluften. Undersøgelsens resultater gav anledning til at vurdere, at der kan være samme typer af problemer i relation til indeklimaet ved brug af de alternative rensevæsker som ved brug af tetrachlorethylen.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (583 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1445 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.