Verificering af plastemballagemængden på det danske marked

Forord

Igennem en årrække er der blevet udarbejdet en årlig opgørelse af den samlede emballageforsyningsmængde i Danmark fordelt på emballagematerialer.

Udarbejdelsen af opgørelsen bygger på tilgængelig statistikmateriale fra Danmarks Statistik. Når man sammenligner data fra den danske opgørelse med tilsvarende udenlandske opgørelser, viser det sig, at Danmark har en væsentlige større anvendelse af plastemballager end i de lande, vi normalt sammenligner os med. Derfor er der gennemført et projekt, som er finansieret af Miljøstyrelsen, der har til formål at verificere de data om plastemballageanvendelsen, der fremkommer i emballageopgørelsen. Dette sker gennem benyttelse af andre dataindgange end de hidtidige anvendte. Nærværende materiale er en afrapportering af det gennemførte projekt om verificering af plastemballagemængderne i Danmark.

Den samlede opgørelse anvendes til at dokumentere udviklingen i emballageanvendelsen i Danmark, som bl.a. bruges i forbindelse med rapporteringen over for EU.