Undersøgelse af vandbehandlingsmetoder på en række danske vandværker

Forord

Nærværende projekt er udført inden for Vandfondens Program til Sikring og Forbedring af Drikkevandskvaliteten. Vandfonden blev oprettet i 1997 med det formål at støtte de mindre vandforsyninger i Danmark. Fondens midler administreres af et Vandråd, der består af repræsentanter fra Danske Vandværkers Forening, Danmarks Private Vandværker, Kommunernes Landsforening, Københavns Kommune, Amtsrådsforeningen, Danmarks Naturfredningsforening, De Danske Landboforeninger og Dansk Familielandbrug. Viceborgmester i Nibe Kommune, Elin Møller er formand for rådet. Vandrådets sekretariat er placeret i Miljøstyrelsen.

Programmet til Sikring og Forbedring af Drikkevandskvaliteten angår en mindre del af Vandfondens midler, som er afsat til støtte til generelle projekter, som har til formål at opretholde den decentrale vandforsyning på længere sigt. Det primære mål med programmet er at udbygge den eksisterende viden om faktorer, der påvirker drikkevandets kvalitet, fra det bliver indvundet, behandlet på vandværket, og til det bliver distribueret til forbrugerne.

Det gennemførte projekt omfatter konkret undersøgelse af vandbehandlings-metoder på en række danske vandværker.

Projektet har været fulgt af en styregruppe med følgende medlemmer
Christian Ammitsøe, Miljøstyrelsen (formand)
Janne Forslund, Miljøstyrelsen
Tina Otterstrøm, Miljøstyrelsen
Johannes Engsig, Århus Amt
Erik Arvin, IMT ved DTU
Christian Stamer, Krüger A/S.
Jens Nonboe Andersen, RAMBØLL.

Projektet er gennemført i et samarbejde mellem Krüger A/S og RAMBØLL. Vandkemiske analyser i projektet er udført af R. DONS’ Vandanalytisk Laboratorium.