Miljøprojekt nr. 719, 2002

Undersøgelse af bakterieantal og eftervækstpotentiale i vandværksvand

Resumé
Det danske drikkevand er næsten kun produceret af grundvand. Alligevel indeholder det små mængder af organisk stof, der kan nedbrydes af bakterier i vandet. Nedbrydningen af det fører til bakterievækst. Undersøgelserne viser, at vandet fra tre ud af ti undersøgte vandværker indeholder så meget let nedbrydeligt organisk stof, at det indikerer en risiko for, at der kan ske en væsentlig bakterievækst i vandet fra det forlader vandværket til det når ud til forbrugeren. Under normale omstændigheder er disse bakterier ikke sygdomsfremkaldende og udgør ikke en sundhedsrisiko, men kan f.eks. give anledning til lugtgener.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (627 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (414 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.