Økologiske rygsække - ressourceeffektivitet, materialestrømme og globalisering

Bilag II
Præsentation af de fire Wuppertal-forskere, der interviewedes under videnhjemtagningsbesøget den 8.-11. november 2000

Følgende fire Wuppertal-forskere interviewedes:

Dr. Stefan Bringezu, Head of Industrial Ecology Research, Division for Material Flows and Structural Change. Leder den afdeling, der står for udvikling og gennemførelse af materialstrøms-analyser. Var med stort set fra instituttets grundlæggelse, og publicerede allerede i 1993 artikel om ressourceintensitets-analyse (Bringezu, 1993). Er oprindeligt uddannet biolog og biokemiker.

Stephan Moll, medarbejder i Bringezus afdeling. Kom til Wuppertal Instituttet i 1996, men har i en 2-årig periode (1998-2000) været udsendt til Det europæiske Miljøagentur i København med materialestrømsanalyser som speciale, og publicerede herunder bl.a. en tema-rapport om emnet (Moll & Gee, 1999). Skal fungere som fast kontaktperson i forhold til ETC/W&MF. Er uddannet kulturgeograf.

Dipl.-Ing. Michael Ritthoff, projektleder i "Arbeitsgruppe Ökoeffiziens & Zukunftsfähige Unternehmen". Er bl.a. ansvarlig for opbygning og vedligeholdelse af instituttets database om "økologiske rygsække".

Research Fellow Jan-Dirk Seiler, hidtil knyttet til præsidentens kontor på instituttet, men overgår nu til "Arbeitsgruppe Ökoeffiziens & Zukunftsfähige Unternehmen" med ansvar ikke mindst for virksomhedskontakt, herunder formidling af materialeintensitets-analysemetoden til virksomheder, der ønsker at forbedre deres ressourceudnyttelse og performance i det hele taget. Var under von Weizsäcker bl.a. knyttet til Faktor 4-projekter (se bl.a. Weizsäcker et al. 1998).