Forprojekt til udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen

Forord

Nærværende rapport er resultatet af et projekt med titlen "Forprojekt til udarbejdelse af handlingsplan for kølebranchen". Idéen med at udarbejde en handlingsplan er at yde en særlig indsats for omstilling af branchen til at kunne projektere, installere og anvende HFC-fri systemer til nye køleinstallationer efter udfasningstidspunktet for HFC-kølemidler i tilfælde af lov herom. Forprojektet indeholder det indledende arbejde med at afdække behovene og derigennem danne grundlag for udarbejdelsen af en handlingsplan.

Forprojektet blev til som følge af drøftelser mellem Selskabet for Køleteknik, Dansk Køleforening, Autoriserede Kølefirmaer Brancheforening, Varmepumpefabrikantforeningen og Miljøstyrelsen om kølebranchens situation og om mulighederne for at afhjælpe problemerne i tilfælde af lov om udfasning af HFC-kølemidler (med drivhuseffekt).

I forprojektet har de 4 køletekniske foreninger arbejdet tæt sammen om at gennemføre en spørgeskemaundersøgelse i hele kølebranchen (inkl. ejere/brugere) til afdækning af behovene, hvorefter dataene er behandlet og benyttet til at opstille konkrete forslag til aktiviteter i en handlingsplan. Formålet er at bringe alle hensigtsmæssigt og sikkert i mål i forbindelse med den nødvendige omstillingsproces.

Det er foreningernes håb, at forprojektets resultat i form af nærværende rapport vil være til god nytte i forbindelse med det videre arbejde.

Foreningernes arbejdsgruppe vil gerne udtrykke en tak til kølebranchen for den støtte, der er givet projektet gennem besvarelserne af spørgeskemaerne, og for den økonomiske støtte projektet har modtaget fra Miljøstyrelsen under "Program for renere produkter m.v.".

 

 

Århus, den 1. juni 2002

 

Svenn Hansen