Udvikling af miljørigtig, blyfri inddækning

9 Stor interesse i VVS-branchen

Der er skabt et produkt, som ser ud til at kunne "klare alle former for inddækninger på taget".

Dette udtryk er faktisk nævnt første gang af den første mulige producent Icopal, og denne egenskab ser ud til at være meget eftertragtet i VVS-branchen i Danmark.

Forsøgsværkstedet. En fabriksmonteret inddækning bør fylde mindst muligt under transport og gerne have en vægt, så den er nem at bære op på taget.

Allerede inden der er fabriksfremstillet en kvadratmeter, er udenlandske koncerner i Danmark begyndt at vise væsentlig interesse for anvendelse i og uden for Danmark.

Første præsentation uden for Danmark har fundet sted, og der er etableret samarbejde med indledende test og materialetilpasning. Den videre montage foregår på fuldautomatiske maskiner, som er de mest automatiserede i EU. Derfor er tidlige kontakter væsentlige for koordinering af montagemaskiners muligheder i forhold til PEM-Komposit materialet.

Der arbejdes i øjeblikket intenst med udvikling af produktionsfaciliteter i Juelsminde.

Her er vil jeg gerne tilføje, at Rasmus B. Offersen, Teknologisk Institut, nævnte, at det var første gang, at han havde formidlet en opfindelse, hvortil der ikke umiddelbart fandtes produktionsfaciliteter.