Udvikling af miljørigtig, blyfri inddækning

8 Det tog tid at finde en producent

Undertegnede og projektfølgegruppen, som alle typisk er teknisk uddannede projektorienterede personer, havde ikke forestillet sig, at det tog år at finde den endelige producent, og her var der store overskridelser på tidsplan og budget.

På et SFOF1 erhvervsudviklingsseminar forelagde jeg mit projekt og fik samtidig kontakt til en foredragsholder, departementschef Jørgen Rosted i Erhvervsministeriet, og herfra blev jeg anbefalet kontakt til Teknologisk Institut, Opfindelser & Kreativitet.

Det viste sig at være en god idé, for her fik projektet god støtte af Rasmus B. Offersen til denne for mig nye og meget tidskrævende formidlingsfase.

I januar 2002 blev der på Teknologisk Institut afholdt et præsentationsmøde for de 15 største kunder i Danmark, en interessent fra Holland, samt en mulig producent, som var Roulunds.

Her var rådet om den større markedsundersøgelse årsag til et succesfyldt og udbytterigt møde.

Kvalitet og egenskaber af produktet blev af deltagere vurderet som meget interessant.

En deltager ved mødet var Anders Kjær Jørgensen, som er anden generation fra Juelsminde Aluminium Industri, der producerer delelementer til tage. Her oplevede jeg positive samtaler med en person, hvor beslutningstageren også har et indgående fagkendskab, og selv var i stand til at vurdere materialets egenskaber og dets muligheder.

I løbet af få måneder blev der underskrevet en licenskontrakt, og Anders Jørgensen og Jess Robert oprettede et selskab i Juelsminde for produktion af PEM-Komposit.

Firmaets navn er Robert & Kjær ApS.

1 (SFOF) Socialistisk Folkeoplysningsforbund arrangerer ferie med kurser på den naturskønne ø Livø i Limfjorden.